Cut the Code

Bezoek website

Cut the Code is een webbureau dat websites bouwt zonder programmeurs, zonder code, ook wel no-code genoemd. Hiermee kunnen snel websites worden gebouwd. Cut the Code werkt met tools zoals Webflow en Figma.

De website van Cut the Code valt op door het kleurgebruik, de vormen en de subtiele animaties.

De website van Cut the Code is donker, zwart is gebruikt als achtergrondkleur. De teksten zijn voornamelijk wit, wat een fijn contrast is met de achtergrond. Lila is gebruikt als accentkleur. Deze zachte tint paars is gecombineerd met geel, wat vooral wordt gebruikt als call-to-action kleur. De gele kleur valt goed op tegen de zwarte achtergrond, maar komt nooit schreeuwerig over, omdat deze kleur spaarzaam wordt gebruikt. De paars tint wordt echter wel voor grotere vlakken gebruikt, vooral als achtergrondkleur.

Deze vlakken, en ook de afbeeldingen en buttons, hebben allemaal afgeronde hoeken. Deze ronde vormen geven de website een vriendelijke uitstraling, wat nog eens wordt versterkt door de, relatief, zachte kleuren.

De typografie maakt gebruik van twee lettertypes: een hypermodern font dat voor kopjes wordt ingezet (Lunema), in combinatie met een schreefloze variant (Helvetica Now). Deze lettertypes geven de website een modern en bijna minimalistisch uiterlijk. Door met de tekst alleen maar te variëren in grootte en kleur wordt dit gevoel nog eens versterkt.

Cut the code projects
Cut the code digitale experiences
Cut the code move faster

Meer websites