Leap Forward

Bezoek website

Leap Forward is een Belgisch full-service internetbureau. Het bureau uit Gent doet onder andere aan strategie, design en marketing van websites en branding.

De website maakt een minimalistische en moderne indruk. Dit komt onder andere door het kleurgebruik en de typografie.

De website van Leap Forward maakt voornamelijk gebruik van de kleuren zwart en wit. Hierbij zijn een aantal pastelkleuren gebruikt, voornamelijk als achtergrond van gekleurde vlakken. De tekst is voornamelijk zwart op een witte achtergrond, of wit op een zwarte achtergrond. Dit selecte kleurenpalet draagt bij aan de minimalistische uitstraling van de website.

Ook de typografie draagt bij aan de minimalistische look. Er zijn twee lettertypes gecombineerd: een strak schreefloos lettertype dat voornamelijk dikgedrukt in kopjes wordt gebruikt (Graphie) en een klassiek font dat in langere stukken tekst wordt ingezet (Lato). Beide lettertypes bestaan uit eenvoudige vormen en zijn prettig leesbaar. Door de tekst enkel in twee kleuren te gebruiken (zwart of wit) wordt het minimalistische gevoel dat de website uitstraalt versterkt.

Het werk van het bureau wordt in rechthoeken geplaatst met verschillende achtergrondkleuren. Deze pastelkleuren geven de website een vriendelijke uitstraling. Door de rechthoeken in een onvoorspelbaar en asymmetrisch grid te plaatsen krijgt het geheel een interessante uitstraling.

Veel witruimte en leuke animaties (bijvoorbeeld bij hover) maken de website helemaal af.

Leap Forward Portfolio items in grid
Leap Forward call to action banner
Leap Forward What we do

Meer websites