Leaped

Ontworpen door: twelvetwenty

Bezoek website

Leaped is een online marketingbureau die vooral juniors detacheren bij hun klanten. Deze juniors volgen een traineeship en werken gedurende deze 20 maanden bij verschillende klanten. Hiermee kunnen ze direct werkervaring opdoen.

De website van Leaped maakt een ontzettend moderne indruk. Dit komt onder andere door de subtiele animaties, de kleurverlopen en de kleurcombinatie.

Het kleurenpalet van Leaped bestaat uit de kleuren wit en zwart, gecombineerd met lichtblauw (cyaan) en roze. Deze twee kleuren worden samen gebruikt in een gradient (kleurverloop). Door zwarte tekst op de lichte achtergrond te zetten (of witte tekst op een zwarte achtergrond) ontstaat een prettig contrast. Hierdoor is de tekst prettig te lezen.

De typografie helpt de leesbaarheid ook een handje. Het schreefloze lettertype Circular bestaat uit eenvoudig leesbare vormen en geeft de website een moderne en minimalistische uitstraling. Dit gevoel wordt versterkt door op de gehele website maar één lettertype te gebruiken, in slechts één dikte. Om hiërarchie aan te geven wordt er wel gevarieerd met de tekstgrootte. Ook zien we dat af en toe hoofdletters worden gebruikt om de tekst extra onderscheidend te maken.

Hier en daar zien we op de website foto's die wat extra kleur toevoegen aan de website. Deze foto's brengen vaak mensen in beeld, waardoor de website extra persoonlijk oogt. Deze foto's maken ook weer gebruik van de huisstijlkleuren van Leaped, waardoor ze goed passen bij de rest van de website.

Subtiele details, zoals de grote hero image op de website die langzaam inzoomt bij het scrollen, of de die gradients over de teksten heen zijn gelegd zijn de kersen op de taart. Heel veel witruimte maakt het geheel af.

Website Leaped: Over ons
Website Leaped: Succesverhalen
Leaped website grid

Meer websites