McLaren Racing is de racetak van McLaren. Het Britse raceteam rijdt onder andere mee in de Formule 1 en Formule E. Het Formule 1 team bestaat al sinds 1963 toen het door Bruce McLaren werd opgericht. Vanaf 1986 begon het bedrijf ook personenauto's te maken, vaak in samenwerking met andere automerken.
De website van McLaren Racing maakt een futuristische en moderne indruk. Dit komt onder andere door de layout, de gebruikte kleuren en de typografie.
Het kleurenpalet van McLaren Racing bestaat uit wit, zwart, grijs en oranje. Het oranje is tevens de brandkleur van McLaren, en wordt op de website vooral ingezet als call-to-action kleur. Het wit en lichte grijs worden als achtergrondkleur gebruikt, terwijl het zwart voornamelijk als tekstkleur wordt ingezet. Doordat deze kleuren goed met elkaar contrasteren is de tekst altijd goed leesbaar.
De tekst wordt af en toe (bijvoorbeeld in de header op de homepage) over een foto heen gelegd. De website zorgt ervoor dat ook deze tekst goed leesbaar is, door de tekst wit te maken en er een donkere achtergrond achter te leggen.
De typografie draagt bij aan de moderne uitstraling van de website. Er worden twee Google Fonts gebruikt, één hypermodern lettertype dat vooral in de kopjes wordt toegepast (Space Grotesk) en een rond, schreefloos font (Noto Sans). Het futuristische lettertype geeft de website een moderne indruk, terwijl de sans-serif prettig leesbaar is. De tekst is meestal in zwart vormgegeven maar soms in andere kleuren getooid, waaronder wit, oranje en grijs.
De website van McLaren Racing maakt veel gebruik van rechthoeken en vierkanten. Sommige van deze rechthoeken maken gebruik van achtergrondkleuren, anderen zijn voorzien van een subtiel patroon in lichtgrijs. Door meerdere van deze rechthoeken over elkaar heen te leggen en gebruik te maken van een asymmetrisch grid ontstaat een spannende layout. Dit draagt ook weer bij aan de futuristische uitstraling van de website.
Over de gehele website zijn kleurrijke foto's geplaatst van coureurs en racewagens. Dit maakt de website extra dynamisch en benadrukt de snelheid die aanwezig is. Subtiele animaties, zoals het parallax-effect op de foto's en de mouseovers bij de knoppen en andere interactieve elementen maken het geheel helemaal af.