De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) is een ledenorganisatie van makelaars en taxateurs. De NVM bestaat al sinds 1898 en is sindsdien de grootste brancheorganisatie voor makelaars.

De website van het NVM valt direct op door het kleurgebruik. Koningsblauw wordt gecombineerd met wit, grijs en zwart. Het blauw wordt gebruikt als achtergrond- of call-to-action kleur en valt goed op tegen de witte of lichtgrijze achtergronden. Ook is de zwarte tekst goed te lezen.

De drie verschillende secties (Wonen, NVM Business en Agrarisch & Landelijk) maken trouwens gebruik van andere kleuren. We zien dat de kleuren roze, grijsblauw en groen op een paar plekken terugkomen.

Het lettertype Cera Pro wordt over de gehele website gebruikt. Wel zien we dat er in grootte en dikte wordt gevarieerd. Ook zien we hier en daar kapitalen wat zorgt voor extra contrast.

De inhoud, zoals de nieuwsberichten op de homepage, worden in rechthoeken geplaatst, welke weer in een grid staan. Dit zorgt voor een overzichtelijk geheel. De website van de NVM maakt hierbij gebruik van afgeronde hoeken, wat de website een vriendelijkere uitstraling geeft.

Ook zien we hier en daar wat geïllustreerde iconen. Deze maken weer gebruik van het blauw en ook zien we hierin een lichtere tint terugkomen.

Nvm veel bezocht
Over de nvm
Nvm banner cta

Meer websites