RITUALS is een Nederlands bedrijf dat voornamelijk beauty producten en cosmetica verkoopt. Er zijn inmiddels meer dan 900 winkels, verspreid over 33 landen.

De website van RITUALS maakt een exclusieve en minimalistische indruk. Dit wordt onder andere bereikt door het kleurenpalet, de typografie en de foto's.

De website van RITUALS maakt gebruik van de kleuren zwart, wit en (donker)grijs. Het grijs heeft een warme tint, waardoor het geheel een vriendelijkere uitstraling krijgt. Ook zien we een soort bronzen kleur, die als accentkleur wordt ingezet. Het donkere grijs wordt voornamelijk gebruikt als tekstkleur, en als achtergrond voor de navigatie en de footer. De lichtere tinten worden gebruikt voor de inhoud die hier tussen in is geplaatst.

Ook de typografie draagt bij aan de uitstraling van de website. We zien twee lettertypes die met elkaar zijn gecombineerd. Ten eerste een lettertype met schreef, die voornamelijk in titels en kopjes wordt gebruikt (ClassGarmnd BT). Dit lettertype heeft veel weg van het traditionele Times New Roman. Dit lettertype wordt gecombineerd met een schreefloze variant (Scala Sans OT) die ook op kleinere groottes prettig is te lezen.

Over de gehele website zijn kleurrijke foto's gebruikt die de producten goed laten zien. Deze foto's voegen het nodige kleur toe aan de website en dragen bij aan de exclusieve uitstraling van de website. Doordat de foto's in rechthoeken zijn geplaatst, in een duidelijk grid, krijgt de website een voorspelbaar karakter. Veel witruimte maakt de website uiteindelijk af.

Rituals blokken
Rituals collection
Rituals producten

Meer websites