Swan is een Europees bankplatform biedt white label producten en diensten rondom bankieren, zoals bankrekeningen, credit cards en online betalingen aan. Het bedrijf vestigingen in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Milaan en Parijs.

De website van Swan valt op door de minimalistische uitstraling dat onder andere door veel witruimte en typografie wordt bereikt.

Het kleurenpalet van Swan draagt ook bij aan de minimalistische look van de website. Voornamelijk worden de kleuren zwart, wit en grijs gebruikt, met hier en daar paarse of oranje accenten.

Op de achtergrond zien we vooral een lichte tint grijs, met als tekstkleur een donkergrijs. Door deze contrasterende kleurencombinatie is de tekstkleur prettig te lezen. Op een aantal plekken is deze kleurencombinatie omgekeerd, en zien we lichte tekst op een donkere achtergrond. De kleuren oranje en paars zien we voornamelijk terugkomen in een gradient (kleurverloop) en in de icoon-achtige illustraties.

Deze icoontjes zijn in een isometrisch 3d-aanzicht vormgegeven met kleurverlopen en dunne omtreklijnen. Door deze stijl consistent door te trekken zijn deze iconen herkenbaar en dragen ze bij aan de branding van Swan.

Door verder weinig visuele elementen op de website te plaatsen ligt de focus op de tekst en de iconen, waardoor de minimalistische uitstraling nog verder wordt versterkt. Ook het vele witruimte draagt hieraan bij.

Swan video
Website Swan features illustraties
Website Swan pricing icoontjes
Website Swan discover icons

Meer websites