The ADCC

Ontworpen door: Executive

Bezoek website

The ADCC is de opvolger van de Art Directors’ Club of Toronto, een verzameling ontwerpers en reclamemakers uit Toronto. Tegenwoordig is de organisatie nationaal en werken de leden in heel Canada, in verschillende media. Al vanaf 1948 is de organisatie non-profit en richt het zich op het conserveren en bewaren van Canadees design en reclame.

De ADCC houdt onder andere wedstrijden voor studenten en beginnende ontwerpers en reclamemakers en houdt elk jaar verkiezingen in verschillende categorieën. De jury bestaat uit ontwerpers en oprichters van bekende reclame- en designbureaus.

De website van het ADCC maakt een moderne indruk. Dit komt onder andere door het kleurenpalet en het gebruik van moderne typografie en animaties.

Er zijn veel verschillende kleuren die op de website van het ADCC zijn gebruikt. De hoofdkleuren zijn rood, blauw, grijs, zwart en wit. Hierbij zijn nog een aantal andere kleuren gebruikt, zoals groen en lila. Deze kleuren passen goed bij elkaar doordat ze niet allemaal even fel zijn, maar er ook zachtere tinten zijn gebruikt. Het kleurenpalet geeft de website een brutalist uitstraling.

Ook ziet de website er minimalistisch en modern uit. Dit komt onder andere door de typografie. Het lettertype Neue Montreal is op de hele website gebruikt. Dit toepasselijke lettertype is vernoemd naar de Canadese stad Montreal en heeft veel weg van het welbekende font Helvetica. Hierdoor leest het gemakkelijk weg en krijgt de website een minimalistische uitstraling.

Veel witruimte en de rechthoekige vormen dragen nog meer bij aan de minimalistische look.

The ADCC Awards
The ADCC What's new
The ADCC winners
The ADCC become a member

Meer websites