BeyondWords

Ontworpen door: Barns Furr

Bezoek website

BeyondWords is een techbedrijf uit Londen dat text-to-speech software levert dat door middel van AI gegenereerd wordt. Hiermee kunnen makers van content en ontwikkelaars tekst op hun website laten uitspreken door een natuurlijke stem.

De website van BeyondWords maakt een technische en tegelijkertijd vriendelijke uitstraling. Dit wordt onder andere bereikt door het kleurenpalet. Wit en zwart worden gecombineerd met lichtgrijs, paars, rood en roze. Het wit, zwart en grijs wordt voornamelijk als achtergrond- en tekstkleur gebruikt, terwijl we het paars en rood vooral terugzien in abstracte illustraties en iconen.

Deze abstracte illustraties bestaan uit niet meer dan een aantal geometrische vormen welke weer uit lijnen zijn opgebouwd. Deze illustraties zijn gebaseerd op patronen die ontstaan door geluid wanneer er zand op een speaker wordt gelegd en passen dus perfect bij dit techbedrijf. De abstracte tekeningen zijn voorzien van animaties, die door de patronen bijna hypnotisch aandoen.

De typografie op de website draagt bij aan de technische uitstraling. Een monospace lettertype, waarbij alle karakters evenveel ruimte innemen, wordt gebruikt in kopjes en titels. Een schreefloze lettertype van dezelfde familie (Spezia) wordt op andere plekken gebruikt. Dit font heeft ronde vormen en is prettig leesbaar, wat weer bijdraagt aan de vriendelijke uitstraling.

Veel witruimte, subtiele animaties en de dunne lijntjes zijn details die het geheel afmaken.

Beyondwords convert
Beyondwords voices that resonate
Beyondwords voices
Beyondwords start engaging

Meer websites