Hello Festival

Ontworpen door: X-Interactive

Bezoek website

Hello Festival is een muziekfestival in Drenthe met een rijke historie. Het festival viert in 2024 alweer de 21ste editie.

De website van Hello Festival maakt een moderne indruk, dit komt onder andere door het kleurgebruik, de typografie en de gebruikte vormen.

De kleuren die Hello Festival gebruikt zijn voornamelijk paars, geel en rood. Ook wordt bij deze opvallende kleurencombinatie wit gebruikt, wat het geheel iets rustiger maakt door de neutrale uitstraling. Het paars en het rood worden afgewisseld als achtergrondkleur, terwijl de lichte kleuren geel en wit als tekstkleur hier overheen worden gebruikt. Dit zorgt voor een vrolijke uitstraling.

Op de homepage is direct een video gezien, dat de sfeer van het festival perfect laat zien. Over deze video heen, zijn een aantal gele driehoeken geplaatst, die in een patroon staan. Door te kiezen voor deze schuine vormen ontstaat een spannend layout.

Elders op de website wordt een grid gebruikt, waarin foto's in rechthoeken zijn geplaatst. Deze kleurrijke foto's worden afgewisseld met gele vlakken, waarin icoontjes zijn gebruikt. Deze afwisseling maakt het blok een stuk interessanter. Ook hierin zien we weer het patroon met driehoeken terugkomen, en zien we dat een patroon met schuine lijnen als achtergrondafbeelding gebruikt is. Deze patronen geven de website extra diepte.

Ook de typografie draagt bij aan de moderne uitstraling van de website. Een hypermodern lettertype met rechte en schuine lijnen (BDR Mono van Adobe Fonts) is hier gebruikt voor kopjes en titels. Doordat er geen ronde vormen in het lettertype zitten, is het af en toe lastiger te lezen. Gelukkig is hier een prettig leesbare sans serif mee gecombineerd, die wel goed leesbaar is. In de knoppen en andere call-to-actions is zelfs nog een lettertype (Barlow van Google Fonts) gebruikt. Normaal zou drie lettertypes iets teveel van het goede zijn, maar door dit laatste font alleen in de buttons te gebruiken komt de website ermee weg.

Website Hello Festival grid
Hello Festival fotos
Hello Festival muziek
Hello Festival Nieuwsbrief

Meer websites