Kane is een Nederlandse rockband uit Den Haag. De band werd opgericht in 1998 door Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen.

De website van Kane is een one-page website die is opgedeeld in verschillende secties. Al deze secties hebben een titel die met 're' begint (Relive, Released, Report, Reconnect, Rediscover, Repeat en Recorded). Ook hebben deze sectie allemaal een eigen kleur.

De verschillende onderdelen van de website hebben allemaal een eigen kleur, maar de kleuren groen, wit en zwart zijn over de gehele website gebruikt. Ook komen de kleuren roze en blauw veel voor.

Verder valt het op dat er op de website veel video wordt gebruikt. Direct als de website opent speelt er een video af in het grote logo van de band, maar ook verder naar beneden bij de aankomende shows. De beelden van de rockconcerten geven de website een dynamisch karakter.

Ook de typografie draagt bij aan de uitstraling van de website. Er worden drie lettertypes gebruikt; één stoere vette letter in kapitalen (Extenda 40 Hecto) een schreefloos font (Helvetica Neue) en een futuristisch lettertype (Video). Het dikke lettertype wordt voornamelijk in titels gebruikt, terwijl het minimalistische uitziende schreefloze lettertype in langere stukken tekst wordt gebruikt. Het laatste lettertype wordt in het menu en andere call-to-actions ingezet. Af en toe ogen de drie lettertypes druk naast elkaar, maar veel witruimte en een duidelijk grid zorgen dat de website er voor de rest rustig uitziet.

Website kane relive
Website kane released
Website kane reconnect

Meer websites