Paul Christian

Ontworpen door: Paul Christian Greidanus

Bezoek website

Paul Christian is het ontwerpbureau van Paul Christian Greidanus, een logo en brand designer. Paul Greidanus is al meer dan 10 jaar actief als designer en werkt vanuit Groningen.

De website van Paul Greinadus maakt een minimalistische en moderne indruk. Dit komt onder andere door het kleurgebruik, de layout en de typografie.

De website is een zogenaamde one-pager, alle inhoud staat op één pagina. Doordat de homepage zo erg lang is, nodigt deze uit tot scrollen en lezen.

Ook de gebruikte kleuren dragen bij aan de minimalistische look van de website, we zien enkel de kleuren zwart en wit gebruikt worden. Wit voor de achtergrond en zwart als tekstkleur, al worden deze kleuren ook wel eens omgedraaid, zoals in de header op de homepage. Zelfs de hyperlinks en andere interactieve elementen maken gebruik van deze kleuren, wat de gebruiksvriendelijkheid in de weg kan zitten. Wel zijn hyperlinks onderstreept, wat ze makkelijker vindbaar maakt.

Ook de typografie doet minimalistisch aan. Door slechts één lettertype (Akkurat) te gebruiken in een enkele kleur en dikte, wordt het eenvoudige uiterlijk van de website extra benadrukt. Er wordt wel gevarieerd met de tekstgrootte en worden er kopjes gebruikt, wat helpt met het lezen van de tekst.

De weinige afbeeldingen voegen het nodige kleur toe aan de website. Door extra veel witruimte en de kleuren vallen deze foto's extra goed op.

Paul Christian Introductie
Paul Christian typografie met visual
Paul Christian Referenties
Paul Christian Projecten

Meer websites