Simyo is een merk van KPN Mobiel. De mobiele provider biedt zowel sim only abonnementen aan als abonnementen met een toestel.

De website van Simyo maakt een frisse en moderne indruk. Dit komt onder andere door het kleurgebruik en de typografie.

Simyo maakt voornamelijk gebruik van de kleuren oranje, paars en wit. Hiertussen zitten een aantal kleuren grijs met een paars/blauwe tint. Ook wordt er een donkergroene kleur gebruikt als call-to-action en accentkleur. De kleuren oranje, paars en groen vormen hiermee samen een triadisch kleurenpalet. Hierdoor contrasteren de kleuren mooi met elkaar terwijl ze toch goed bij elkaar passen.

Ook de typografie draagt bij aan de no-nonsense uitstraling van de website. Er wordt één lettertype gebruikt in verschillende groottes en diktes. Het lettertype, Simyo genaamd, lijkt speciaal voor de provider ontworpen te zijn. Het schreefloze lettertype is prettig te lezen door de ronde en eenvoudige vormen.

Over de website worden veel afgeronde hoeken gebruikt, in combinatie met rechthoeken en vierkanten met rechte hoeken. Hierdoor ontstaat een prettig contrast. De vormen met afgeronde hoeken hebben vaak een opvallende achtergrondkleur, zodat deze de aandacht trekken. Door meerdere vlakken over elkaar heen te plaatsen ontstaat een gevoel van diepte.

Simyo telefoons
Simyo kwaliteit
Simyo US Ps

Meer websites