Onze Taal is de grootste taalvereniging ter wereld. Met ruim 20.000 leden en een tijdschrift geeft de vereniging advies en informatie over de Nederlandse taal.

De website van Onze Taal maakt een minimalistische indruk. Dit wordt onder andere bereikt door veel witruimte en prettig leesbare typografie.

Ook het kleurgebruik draagt hier aan bij. Op de achtergrond zien een zachte grijsachtige blauwtint. Gecombineerd met veel wit met daar overheen zwarte tekst zorgt voor een prettig leesbare website. Ook zien we hier en daar lichtgrijs, en als accentkleur wordt limoengroen gebruikt.

De website van Onze Taal maakt gebruik van twee lettertypes. Een font met schreef (Antonia H3 Light), gecombineerd met een schreefloze variant (Dover Text). Vooral het laatste letterype wordt gebruikt in verschillende groottes en diktes. Hierdoor wordt de hierarchie duidelijk aangegeven. Het klassieke lettertype wordt zeer spaarspaam gebruikt in een aantal titels.

Verder is de website opgedeeld in rechthoeken met verschillende achtergrondkleuren. Doordat deze in een overzichtelijk grid zijn geplaatst maakt de website een voorspelbare en eenvoudig scanbare indruk.

Website onze taal homepage 1
Website onze taal over ons
Onze taal word lid

Meer websites